Världens bästa cocktails

Världens bästa cocktails

Även om smak är ett subjektivt ämne kan det leda till heta debatter vänner emellan om vilken cocktail som är den bästa. Varför inte utmana varandra med att blanda era egna cocktails eller blanda dem som man ska och ha ett blindtest? Här ger vi dig en del tips som kan hjälpa dig på traven när du vill imponera på nära och kära med en välblandad drink.

Vi berättar också om våra favoriter bland de mest populära drinkarna, och förhoppningsvis finner du här inspiration till fantastiska drinkar som retar smaklökarna. I slutändan är smak en subjektiv sak, och vad en person uppfattar som den optimala drinken kan en annan person uppleva på ett helt annat sätt. Testa själv och låt det smaka!

Vilken cocktail är bäst?

Vilken cocktail man tycker bäst om kan beror på dels sin egen smak givetvis, men även under vilka omständigheter och förhållanden som man ska inta drinken under. Det är nog få människor som gillar att dricka pina colada när det är vintertid och kallt utomhus. Dessa föredrar man nog när man sitter på en strand eller befinner sig i ett tropiskt varmt land. Omständigheterna kan spela en stor roll om du gillar en drink eller inte. De drinkar som framförallt passar in på en solig strand kanske inte riktigt passar in på samma sätt när du befinner dig på en krog. Vissa drinkar kanske du bara tycker om när du är hemma med vänner eller tillsammans med mat. En kall drink är inte så inbjudande att dricka om du redan håller på att frysa ihjäl. Vissa drinkar fungerar dock året runt, oavsett klimat.

De bästa drinkarna enligt oss

De bästa drinkarna eller cocktails enligt oss är faktiskt de som är vanligast, cocktails som Bloody Mary eller Cuba Libre och som fungerar året om. Dessa drinkar kan göra en utekväll en väldigt trevlig upplevelse. En sak som många bartenders dock missar med en Cuba Libre är att ha i ett par skedar brunt socker då detta förbättrar smaken något enormt. Mojito är även en sådan drink som fungerar året om även om det likt Cuba Libre för tankarna till varmare breddgrader. En mojito går dessutom att få i många olika varianter och smaker. Vad sägs om ananas- och passionsfrukt, hallon, blåbär, mango, rabarber eller melon för att nämna några olika smaker?! Den bästa cocktailen är den som man vill dricka ofta, en god drink som man inte blir trött på.

För söt eller för stark

Det är en del drinkar som kan vara goda att dricka men enbart en eller två stycken då de annars blir för söta eller för starka för att man ska tåla att dricka fler. Det är sällan en bra sak med cocktails och ska undvikas. Även om det kan vara trevligt med en väldigt söt drink så är det inget man vill dricka för mycket utav. Så det bästa är att välja en drink som inte är för söt eller för stark, för då kommer man inte tröttna på den under kvällen. Det gör att man kan ha en trevlig kväll utan att känna att hela insidan av munnen är täckt av socker. Man ska helst inte dricka cocktails som har för mycket alkohol i sig då det kan leda till att det inte blir så många drinkar eller att det istället blir alldeles för många, vilket man får lida för dagen efter. Den bästa cocktailen är den med lagom mycket alkohol i sig.

Vi hoppas att ni fått en bra insikt i hur man väljer en bra eller till och med den bästa cocktailen. Då det är subjektivt får man testa och prova sig fram med olika drinkar så att man hittar den cocktail som passar en bäst. Det är egentligen det enda sättet att hitta den cocktailen som passar en själv bäst och inte är vare sig för söt eller för stark.