Om Culture of Spirits

Är du sugen på att blanda goda drinkar men inte riktigt vet hur du ska gå till väga, eller var du ska börja din jakt på den ultimata cocktailen? På följande sidor finner du information om hur du blandar dina egna cocktails, och vilken utrustning som kan vara bra att ha för detta ändamål. Du får även tips och råd om hur du ska göra för att hitta den bästa cocktailen, vilket i allra högsta grad är en subjektiv sak.

En källa för information och inspiration till goda drinkar

Genom att läsa dig till den information som vi presenterar här på sajten, kommer du att lära dig grunderna i hur du gör en bra cocktail och vilken utrustning som du behöver för att komma igång med drinkblandningen. Du behöver inte särskilt mycket mer utrustning än en mixer och en shaker för att komma igång. När du senare ger dig på att försöka blanda mer avancerade drinkar, kan det dock bli aktuellt att utöka din arsenal. Ett tips är att satsa på alkohol av högre kvalitet, för att du ska kunna blanda de bästa drinkarna.

Behöver du lite inspiration för att komma igång och få tips på vilka drinkar du kan börja testa, bör du införskaffa en bra bok för detta ändamål. Väldigt mycket information om detta finns också att finna på olika sajter på nätet. När du sedan blir lite varm i kläderna, kan du i större utsträckning testa dig fram på egen hand. Du blir säkert populär i din bekantskapskrets om du bjuder hem dina vänner till en helkväll, där du provar att blanda olika drinkar.

Smaken är som baken, vilket är extra sant när det gäller mat och dryck. Vilken cocktail man tycker bäst om, beror förstås på den egna smaken men även under vilka omständigheter och förhållanden man dricker den. Exempelvis kan en iskall drink passa bättre när det är varmt ute. Det gäller att blanda drinkar med lagom mycket alkohol i, och att de samtidigt inte heller är för söta eller för starka.

Vi berättar också om vilka cocktails som har blivit populära genom sina framträdanden i film- och tv-världen. James Bonds Dry Martini och Cosmopolitan, som blivit känd från Sex and the City, är två självklara cocktails vars ära och berömmelse kan tillskrivas tv-rutan och den vita duken. Här på sajten kommer vi också att dela med oss med flera recept på drinkar som vi gillar, och som är lätta att blanda till på egen hand.