Hur hittar man den bästa cocktailen?

Hur hittar man den bästa cocktailen?

Det finns så enormt många olika cocktails att välja bland, men det är sällan möjligt att testa alla, och därefter avgöra vilken som är den bästa. Detta är nämligen någonting som är helt subjektivt och som inte går att generalisera. För att ta ett exempel, kan en person gilla Bloody Mary. Men det finns lika många sätt att blanda en sådan drink på på som det finns bartenders, då alla har olika egenheter som de föredrar. Det finns de som vill ha enormt mycket tabasco i sin drink, medans andra inte vill ha det alls. Detta beror helt enkelt på tycke och smak. Det finns även drinkar som är goda och fruktiga, men som man undviker för att de helt enkelt är för goda eller av andra anledningar.

Sen finns det cocktails som man bara kan hitta på vissa platser och som har ett lokalt namn, men som inte är tillgängliga internationellt. Det finns ett par exempel på detta i Asien, där de blandar helt egna cocktails som man inte kan hitta i Sverige, på någon bar överhuvudtaget. Det är dessutom så att man sällan frågar vad som finns i cocktailen. Detta är en anledning till att det ofta är omöjligt för en annan bartender att blanda en exakt likadan drink.

Hur vet man vilken cocktail som är bäst?

Som vi redan har nämnt, finns det inget enkelt svar på denna fråga. Det är en väldigt individuell sak, eftersom vi alla helt enkelt gillar olika saker. Det finns också vissa drinkar som man kanske inte gillar i början men som man med tiden är sig att tycka om. De flesta alkoholsorter som ska drickas rena är perfekta exempel på detta. De flesta tycker inte om att dricka whisky rent första gången, men det är något som man kan lära sig att tycka om. Men det är absolut inte ett måste att göra detta. Detta kan också vara fallet för vissa cocktails, som man första gången absolut inte tycker om men som man efter att ha druckit några gånger lär sig att älska. Efter ett tag förstår man inte alls varför man inte tyckte om drinken från första början.

Välja rätt cocktail för dig själv

Det finns tyvärr en del fördomar när det gäller vilken cocktail man ska dricka. Det gäller främst för män, som om de dricker något lite fruktigare ofta blir kallade för både det ena eller det andra. Men det gäller trots allt att välja den cocktail som man själv uppskattar och tycker om. Det finns ingen anledning att inte dricka en viss drink för att det anses vara för kvinnligt eller för manligt. Det är helt enkelt bara så att vissa personer gillar vissa saker. Tycker du om att dricka whisky rent så gör det, men om du inte tycker om det så ska du inte dricka whisky. Så enkelt är det.

Men allt beror på omständigheterna och det finns inget bättre än en kall pina colada vid stranden i ett tropiskt land. Men de flesta av oss vill nog inte dricka den på en krog i Sverige. Då blir man nämligen snabbt påmind om hur mycket bättre man hade det på den tropiska stranden.

Sedan ska man inte göra som alla andra, utan våga testa nya drinkar. Många som låter hemska är helt underbara och det gäller bara att våga testa nya saker. Så om det är en drink du inte testat ännu så ta chansen att göra det!

Söta eller starka cocktails

Det finns enorma skillnader mellan olika cocktails, men ett misstag som många gör är att de går fram till bartendern och ber dem göra en drink åt en. Men utan namn på drinken eller någonting annat att gå efter, vet inte bartendern om du som kund vill ha en söt eller en stark cocktail. Det man kan göra och som en del bartenders älskar, är att testa på nya saker. Men de flesta blandar då en drink som är enkel att göra, som kanske eller kanske inte passar in på ditt önskemål. Vill du testa på något nytt så fråga istället bartendern om vilka drinkar denne föredrar.