Cocktails i filmer

Cocktails i filmer

Genom åren har det funnits många cocktails som visats i olika filmer. Nästan alla tv-serier och filmer har med åtminstone en cocktail och vissa av dessa cocktails känner man igen och en del andra är helt nya. Många av de drinkar som vi känner igen idag blev populära på grund av att en film eller tv-serie gjorde dem populära. Är det en cocktail du aldrig hört talas om kommer du säker att vilja testa den, framförallt om den visas i en tv-serie eller film du verkligen uppskattar och tycker om.

Det finns nog lika många olika cocktails som under årens lopp har dykt upp i både tv-serier och filmer som det finns sådana titlar. Därför är det omöjligt att gå igenom alla, men de absolut mest kända är James Bonds Dry Martini, som alla känner till. James Bond beställer alltid denna genomskinliga drink skakad men inte rörd. Och på en klar andraplats, och i vissa kretsar mer känd än så, är den fruktiga drinken Cosmopolitan. Den sistnämnda är en rosa drink som har blivit väldigt populär bland tjejer och kvinnor, tack vare tv-serien Sex and the City. Det är helt enkelt de två cocktails vars popularitet främst kommer från serier och filmer, och det är nog ingen som inte har testat på någon av dessa till stor del på grund av en tv-serie eller film.

Den mest kända cocktailen

Den mest kända cocktailen i film- och tv-seriehistorien kan du säkert gissa dig fram. Det finns i dagsläget 24 filmer om denna man och hans äventyr och första filmen kom redan år 1962. Mannen i filmerna är känd för en viss cocktail och många människor som sedan ville beställa en likadan sade ofta samma fras som mannen. Har du lyckats gissa dig fram till vilken filmserie vi menar? Det är självklart James Bond! I en av de senare filmerna dricker Bond en öl av märket Heineken istället för en Dry Martini, vilket chockade en hel filmvärld.

Varför cocktailen har blivit så viktig inom filmindustrin

Det har blivit standard inom många olika filmer och serier att inkludera en cocktail som huvudperson eller huvudpersonerna regelbundet dricker. Det är nog till stor del beroende på att de flesta av oss faktiskt inte byter drinkar speciellt ofta. Vi håller oss snarare till en som vi vet att vi tycker om. Likaså är det inom filmvärlden och är till stor del på grund av att skaparna vill att vi ska känna igen oss i huvudpersonen eller huvudpersonerna. Därför väljs det ofta ut en cocktail som är ganska vanlig så att allt fler kan känna en samhörighet med personerna i filmen eller serien. Cocktailen kan också fungera som utfyllnad för att visa upp en huvudpersons karaktär och personlighet, och dessa är i många fall starkt förknippade med en cocktail.

Andra kända cocktails från filmvärlden

Även om James Bonds cocktail är den överlägset mest kända cocktailen så finns det flera andra kända cocktails inom filmvärlden. För att nämna en tv-serie som nästan alla kvinnor känner igen och även en del män då det var en serie som alla säkert såg någon gång. Det kom även tre stycken filmer till följd av serien och det var helt enkelt en av de mest hyllade serierna som funnits. Serien var en del vår nutid och kommer nog kommit att påverka hur vi ser på människor som bor i New York. Det är självklart Sex and the City som vi menar. Om du inte vet drinken som avses, är det Cosmopolitan. Drinken är den drink som spred sig bland kvinnor både under och efter serien och säkerligen fick ett rejält uppsving i barer och krogar världen över. Det är en drink som blivit nästan lika känd som James Bonds och är en drink som man nästan alltid ser en del kvinnor dricka på krogen.