Blanda din egen cocktail

Blanda din egen cocktail

Något som de flesta vill lära sig är att blanda till och göra sina egna cocktails. Det är något som vi alla drömmer om emellanåt och det är något som egentligen är betydligt enklare än vad man tror. Du som blandar drinken behöver nämligen inte köra allt finlir som många bartenders gör, när de jonglerar med flaskor och liknande. Det finns faktiskt betydligt enklare sätt att göra en cocktail på.

Det kan dock krävas att man har en mixer hemma för att underlätta arbetet, då det med vissa drinkar helt enkelt krävs en mixer för att de ska bli bra. Men det är absolut inte ett krav med de flesta drinkarna, och man behöver vare sig en shaker eller en mixer för att klara av att göra sina egna cocktails.

Lär dig grunderna

Först och främst så gäller det att ha lite koll på vad en drink ska innehålla. Men i dagens moderna värld behöver du inte ens köpa en drinkbok. Det finns nämligen hur många recept som helst på internet och nästan alla dessa kan göras hemma. Det enda som ibland kan kräva lite förberedelse, är att se till att man har is i frysen. Detta då det är en del drinkar som kräver is för att de ska bli bra. Is är inte ett absolut krav för att de ska bli bra men det kan behövas för att få en cocktail att bli så bra som den är tänkt.

Det gäller helt enkelt att veta vilken typ av alkohol som krävs och hur mycket som ska blandas, och dylikt. Det kan även vara en fördel att du har till exempel blandningsskedar och andra verktyg, då dessa underlättar arbetet. Men du kan oftast använda en vanlig sked om det krävs.

Vill du göra riktigt komplicerade cocktails, kan det i många fall krävas att du införskaffar åtminstone en mixer då det underlättar arbetet. Och som sagt krävs det i vissa fall att du har en sådan.

Köp inte billig alkohol

Det är ett riktigt nybörjarmisstag att köpa billig alkohol, och det stämmer inte att den smakar lika bra. För det gör den inte. Om du druckit en cocktail gjord på bästa möjliga sprit och sen provar på en som är gjord med den billigaste varianten som du kan hitta, kommer du i de allra flesta fall att märka en skillnad. I många fall kan billig alkohol helt förstöra smaken på en cocktail och därför ska man helst använda märken som man vet att bartenders använder sig av.

För att kunna göra drinkar som smakar som de gör i baren, är det bäst att köpa ofta lite dyrare varianter och därmed satsa på kvalitet istället för kvantitet. Det är sällan någon vill dricka fler än en drink som är gjord på billig alkohol, om man inte absolut måste.

Lär dig göra egna drinkar

De flesta tror att man måste följa ett recept för att kunna göra en drink. Men det stämmer faktiskt inte och du kan göra en egen drink utan att behöva följa ett enda recept. Det enda som krävs är faktiskt att man har lite fantasi och en känsla för vad som går ihop med vad. Dessa ingredienser var de enda som de som drinkarnas upphovsmakare ursprungligen hade att tillgå. Det är trots allt så att någon måste komma på en cocktail innan den kan bli känd.

Om du vill få en cocktail uppkallad efter dig, eller åtminstone namnge den, kan du alltid försöka hitta på en ny cocktail som aldrig tidigare blivit gjord. Det bästa sättet att göra detta är att testa med alkohol som inte funnits särskilt länge, eller som inte används speciellt ofta. Då är det möjligt att hitta en ny kombination som inte har testats tidigare. Men det är lite som att återuppfinna hjulet, då många av dina nyskapelser redan har testats och troligtvis kastats bort eftersom de helt enkelt aldrig blev populära. Eller så smakade de helt enkelt inte särskilt bra. Så börja att leta efter cocktailrecept så kommer du snabbt och enkelt komma igång med att blanda dina egna drinkar.